ФИНАЛ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

 

Александър Киров от VI „в“ клас при СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов стигна до финала на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017, което се проведе на 6 май 2017 в гр. София.

Там 30 победители от регионалните кръгове показаха отлични знания, концентрация и издържливост в четиричасов маратон по спелуване. От 6000 ученици в цялата страна до последния кръг на състезанието достигнаха 17 финалисти, които трябваше да спелуват непознати за тях думи. Сред тях беше Александър Киров, който се класира на 8-мо място и е сред 10-те най-добри в България.

Финалистите от състезанието Spelling Bee посетиха на 5 май Посолството на САЩ, където се срещнаха със заместник-посланик Мартина Стронг, която ги поздрави за техния успех и ги насърчи да продължават да учат и да се справят добре в училище. Посещението е една от наградите за това, че те са стигнали до финала на националното състезание по английски език Spelling Bee. Също така за учениците и техните учители по английски език предстой и летен езиков лагер, който ще се проведе от 9 до 15 юли в Банско.

Поздравления за Александър Киров, който показа своите отлични знания! Поздравления и за неговия учител по английски език г-жа Надя Тодорова, която също бе наградена с купа и грамота! С достигането до финала на наш ученик в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, СУ „Димитър Благоев“ отново доказа своята водеща роля в чуждоезиковото обучение.

06 май 2017
СУ "Д. Благоев" - град Свищов

Към албума »