ОБУЧИТЕЛЕН КУРС ЗА СУПЕРВАЙЗОРИ И ОЦЕНИТЕЛИ

 

Десет учители от СУ „Димитър Благоев“ преминаха през обучителен курс за супервайзори и оценители в Международната награда на херцога на Единбург – България. Те са част от общо 60-те смели хора, благодарение на които, младежи от цялата страна ще могат да преживеят най-емоционалното направление в Наградата - Приключенско пътуване, което е финал на всяко ниво в нея.

Броят на нашите сертифицирани учители ни прави училището с най-много супервайзори и оценители и в същото време с най-много лидери (15) и участващи деца (66) в България. Целта на обучителния курс, през който преминаха учителите, бе да се представят спецификите и важните за безопасността и незабравимото преживяване детайли около Приключенското пътуване. Чрез него младежите реализират експедиция сред природата, откриват нови умения и знания, опознават нови места и най-вече…приключенстват.

Казват, че човекът е човек, когато е на път и обикновено приключението е съпътствано с пътешествие, нови усещания и неусетно разбираш, че обогатяваш и развиваш себе си. Точно затова Приключенското пътуване е задължителен елемент от Наградата – за да можеш, когато вече натрупаш опит с умения, доброволчество и физическа активност и да усетиш как тези умения вече са ти полезни. А удовлетворението е в много посоки – да постигнеш целта си, да се предизвикаш, да работиш в екип и да усетиш как си свързан с хората около теб.

Нашите учители получиха международни сертификати за супервайзори и оценители, които важат за всички 144 държави, част от Международната награда на херцога на Единбург. Честито!

 

10 април 2017
СУ "Д. Благоев" - град Свищов

Към албума »