"СЕДМИЦИ НА ДОБРОТО"

 

В най-хубавия и празничен пролетен месец СУ „Димитър Благоев“ стартира кампания, посветена на толерантността и добрите дела, като превенция на тормоза и насилието в училище.

В изминалите „Седмици на доброто“ нашите ученици пътешестваха по пътя към толерантността и търпението, чрез интерактивни игри, тренинги и творчески занимания, за да се противопоставим заедно на агресията, насилието и тормоза в училище.

Събитията стартираха на 20 март с тренинг "Аз и другите" с учениците от IV "в" и IV "г" клас. Много активни бяха и учениците от 7-те класове, които участваха в тренинг "Аз и Ти - различни".

На 21 март продължихме да творим добро и да говорим за приятелството. Тренингът с учениците от IV „а“ и IV „б“ клас беше на тема „Заедно“ и премина много емоционално и вдъхновяващо.

На 22 март се проведе поредният тренинг от "Седмици на доброто". Участие в него взеха учениците от първите класове, а темата бе "Вълшебните думи".

Слънцето ни прикани да поговорим за приятелството и взаимопомощта. Тренингът с II "б" и II "в" клас беше на тема "Подай ръка". Бяхме заедно, всички усмихнати и щастливи!

Като част от инициативата „Седмици на доброто“ отбелязахме по интересен начин Деня на търпението – 25 март. От сутринта децата се настройваха за празник. В класовете четоха приказки и пяха песни за приятелството. След третия час всички излязоха пред входа на училището и пуснаха балони с пожелания за търпение, доброта и толерантност.

Особено интересен и забавен беше тренингът с учениците от 5 клас на тема „Търпението е сила“. Чрез провокативни игри говорихме за това колко можем да сме единни в различията си.

В седмицата, в която отбелязваме Световния ден на аутизма, тренингът с II „a” клас беше свързан с толерантността и приятелството. „Подай ръка“ е нашето послание към всички, които срещаме ежедневно, които са различни от нас, които са заедно с нас. Подай ръка на всеки, който е до теб, който има добро сърце, който живее и диша с теб.

На 31 март в СУ „Димитър Благоев“ се проведе разговор и интерактивни игри за рисковото поведение сред подрастващите и опасностите в интернет пространството. Събитието е част от инициативата ни „Седмици на доброто“ и бе организирано съвместно с г-жа Вера Блажева – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Свищов. В срещата участваха ученици от четвърти и пети клас. Те бяха насърчени за позитивната, безопасна и отговорна употреба на интернет и мобилните технологии. Децата се включиха активно в дискусията, относно мерките за сигурност при общуването в социалните мрежи.

В последната наша Седмица на доброто тренингът с учениците от шестите класове бе на тема „Чуй ме! Виж ме!“ и бе посветен на осъзнаването и себеизразяването. Как да покажем себе си пред другите, как да изразим личността си и да запазим себеуважението си - това бяха целите в игрите. Забавно и интересно, но най-вече полезно за всички бе днешното приключение.

Най-усмихнатите и мили деца от Подготвителната група на СУ „Димитър Благоев“ бяха последните участници в нашите тренинги. Какъв по-хубав завършек на Седмиците на доброто от вълшебството на детските усмивки и искрящите погледи, заредени с обич и добрина.

„Заедно можем повече“ –това беше посланието, което отправихме към родителите в заключителната дискусия от Седмиците на Доброто на 06 април. Емоционална, полезна и интересна беше тази среща за всички участници. Игрите, казусите , споделянето, доверието – това са стъпките, които да следваме, за да изградим ползотворни и градивни връзки със семействата на нашите ученици.Така ще приобщим всички в каузата да творим добро заедно с децата, да си подаваме ръка и да сме единни.

Благодарим ви!

 

07 април 2017
СУ "Д. Благоев" - град Свищов

Към албума »