МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ

 

Международната награда на херцога на Единбург е вълнуваща програма за личностно развитие, предназначена за млади хора от целия свят, която ги обогатява с житейски умения и им дава възможност да променят себе си, своята общност и света.

До днес над 8 милиона младежи от над 140 страни са предприели редица разнообразни, предизвикателни и доброволни дейности, следвайки личните си цели в своята Програма на Наградата. А ти готов ли си да го направиш?!

Уникалността на Международната награда на херцога на Единбург се дължи на принципите,които са заложени още от нейното основаване. Именно: достъпност, постояноство, доброволност, забавление, без съревнование, вдъхновяващ, развиващ. Може да се говори много за всеки от тях по отделно, но най-добре е да бъдат изживяни. Основната цел на Наградата е личностното развитие и тук от значение са само твоите желания и цели. Може да избереш да развиеш в рамките на програмата всяко едно умение, физическа активност и доброволческа активност, която искаш и е наистина важна за теб.

За да участваш в Наградата трябва да си на възраст между 14 и 24 години. Наградата се състои от четири задължителни направления: Доброволчество, Умения, Физическа активност и Приключенско пътуване.Ти ще се развиваш във всяко едно направление от посочените. Наградата има три нива: Бронз ,Сребро и Злато Всяко ниво има своето минимално време за , за да се постигне – Бронз – мин. 6месеца, Сребро- мин 12месеца, Злато – мин. 18месеца.

Важното е ,че тук няма провал! Няма значение колко време ще ти отнеме, но достигнеш ли поставената си цел, получаваш съответния медела.

Средно училище "Димитър Благоев" - гр. Свищов е училището с най-много участници на ниво бронз и сребро към момента. В училище са и най-многото обучени ментори, супервайзори и оценилети.

Посетете сайта на програмата.

 

 

Към галерията »